Image Alt

Kuvo TV

Talibani su odlučili zabraniti PUBG jer je previše nasilan

Talibani su najavili da će zabrana igre PUBG: Battlegrounds o kojoj se puno raspravljalo zbog promicanja nasilja i zavaravanja mladih, u Afganistanu stupiti na snagu u roku od tri mjeseca, izvještava Khaama Press.

Ova odluka je objavljena nakon nedavnog sastanka između afganistanskog Ministarstva telekomunikacija, službenika za provođenje šerijatskog zakona i predstavnika sigurnosti.

Talibani su zapravo naredili ovu zabranu PUBG-a još u travnju ove godine, ali detalji i vremenski raspored njezine provedbe tek su razrađeni i objavljeni. Afganistanske telekomunikacijske tvrtke i davatelji internetskih usluga imaju 90 dana da provedu zabranu. Osim PUBG-a, Talibani su odlučili zabraniti i TikTok, koji mora biti blokiran unutar mjesec dana diljem zemlje.

Bitno je napomenuti da je PUBG postigao nevjerojatan uspjeh u Afganistanu, pogotovo njegova mobilna verzija. Osim u Afganistanu, PUBG je još zabranjen u Pakistanu i Indiji. U Kini je pak igra cenzurirana te je dostupna pod drugim nazivom. Ipak, s obzirom na njenu popularnost, ne možete a da se ne zapitate hoće li biti izdana nova verzija za afganistansko tržište, slično kao što je i Kina učinila.