Image Alt

Kuvo TV

Priča Splinter Cell remakea bit će prilagođena današnjoj publici

Iako je trenutno primarno fokusiran na Assassins Creed franšizu, Ubisoft i njegovi razvojni timovi rade na priličnom broju igara iz povratničkih serijala, među kojima je i Splinter Cell. Od ranije je poznato da je u pripremi Splinter Cell remake, međutim nikakvih konkretniji detalji o njemu do sada nisu otkriveni, osim što je još uvijek u ranom ranom razvojnom stadiju. No, zahvaljujući novom Ubisoftovom oglasu za posao, doznali smo nekoliko novih informacija.

Novi oglas za posao otkrio nam je da je Ubisoft Toronto trenutno u potrazi za scenaristom Splinter Cell remakea (što još jednom potvrđuje da je igra još uvijek jako daleko od izlaska), a u njegovom opisu stoji da će kandidat za navedenu poziciju morati koristiti prvu Splinter Cell igru kao temelj stvaranja nove adaptirane priče koja će biti prilagođena modernoj publici.

Što to točno znači i u kojoj mjeri će priča Splinter Cell remakea zapravo biti izmijenjena u odnosu na original, za sada nismo sigurni. No, iz Ubisofta nas uvjeravaju da bi nova igra trebala zadržati duh i glavne teme originala, ali da rade na tome da svijet i likove učine autentičnijim i uvjerljivijim.

Također, unatoč ranijim glasinama, potvrđeno je da će Splinter Cell remake neće biti smješten u otvoreni svijet, već da će nam ponuditi linearno i dugogodišnjim fanovima serijala prepoznatljivo iskustvo.

Kako god, ponavljamo, proći će još dosta vremena prije nego što vidimo veliki i dugo priželjkivani povratak Sama Fishera.