Image Alt

Kuvo TV

Mačevalačka akcija Die by the Blade je dobila službeni datum izlaska, ali i novi gameplay trailer

Novi trailer za igru Die by the Blade pokazao je borbu s mačevima i one-hit-kill mehaniku ubijanja. No, to nije sve, jer nam je isti trailer donio i datum izlaska  spomenute igre.

Die by the Blade je premijerno prikazan prije dvije godine na Gamesradar+ Future Games Show događaju, a sada je službeno potvrđeno da na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S stiže 3. studenog ove godine, dok će se na Nintendo Switch konzolama pojaviti sljedeće godine.

Kao nasljednika klasične PlayStation 1 igre borbe mačevima Bushido Blade, glavna privlačnost Die by the Bladea je njegova borba u kojoj je svaki napad potencijalno smrtonosan, što od igrača zahtijeva da ovladaju svojim kombinacijama poteza i usavrše svoje reflekse ako žele pobijediti u borbi.

Trailer također pokazuje različite značajke igre i raznolikost njezinih likova, oružja i lokacija. Inače, Die by the Blade dopušta bilo kojem liku da opremi bilo koje oružje i koristi svoj stil borbe. To omogućuje igračima da izaberu svoje omiljene likove, od kojih svaki dolazi sa svojom pozadinom i opcijama prilagodbe. Okruženje igre najbolje bismo opisali kao „samurajski punk“, budući da nam donosi kombinaciju popularne cyberpunk teme i tradicionalne japanske samurajske kulture. Iako likovi dolaze iz različitih sredina i zemalja, arsenal dostupnog oružja ograničen je na samurajsko oružje. Svako oružje ima jasne prednosti i slabosti i igrači će morati ovladati borbenim sustavima koji podsjećaju na intuitivnu borbu iz For Honora. Po pomicanju likova tijekom borbe, gameplay također dosta podsjeća na onaj iz Tekkena.

Die by the Blade sadrži kampanju za jednog igrača koja prati priču o usamljenom putujućem mačevaocu, a također uključuje i borbe u VS modu protiv AI-a, lokalne VS bitke, turnire i online multiplayer.