Image Alt

Kuvo TV

Minecraft se udružio s BBC Earthom u stvaranju posebnog edukativnog sadržaja

Obrazovno izdanje Minecrafta dobit će seriju bioma inspiriranih dokumentarnom serijom Frozen Planet 2 iza koje stoji BBC Earth. Prvo izdanje već je dostupno za preuzimanje. Izdano 2016. godine, Minecraft: Education Edition ima niz značajki koje su usmjerene prema poučavanju učenika na zanimljiv i interaktivan način.

BBC-jeva dokumentarna serija o prirodi Frozen Planet debitirala je 2011. godine i brzo je postala hit. Osvojila je brojne nagrade, uključujući i Emmy za izvanrednu publicističku seriju. Uspjeh je doveo do druge serije, Frozen Planet 2, koja je premijerno prikazana 11. rujna 2022. godine. Ukupno sadrži šest epizoda, čija je produkcija trajala četiri i pol godine.

Bit će ukupno pet jedinstvenih Frozen Planet 2 bioma za Minecraft: Education Edition. Po jedan će biti objavljen svaki tjedan, a prvi je dostupan od srijede 21. rujna putem Minecraft Marketplacea. Svaki novi biom imat će odgovarajuće upute kako održati interaktivne lekcije za učenike u učionici, a te upute će biti dostupne na 29 jezika.

Uz pet smrznutih svjetova za istraživanje, suradnja s Frozen Planetom 2 donijet će u Minecraft i osam novih životinja, a u pitanju su: leopard, bumbar, morž, pingvin, orao, polarni medvjed, kameleon i orka.

Cilj serije Frozen Planet i ovog novog Minecraft sadržaja je poučiti igrače o održivosti, učincima klimatskih promjena i poteškoćama preživljavanja u ovim zamrznutim staništima. Kao takvi, igrači će moći preuzeti ulogu istraživača koji ima zadatak dokumentirati različita ponašanja životinja i provoditi istraživanje okoliša. Čak će i boja oceana biti nešto drugačija od uobičajene kako bi sve izgledalo što realističnije.

Ovo nije prvi put da je Mojang odlučio pružiti sadržaj koji cilja na obrazovanje. Tako već imamo i lekcije za Međunardoni dan žena, a objavljeni su i brojni besplatni sadržaji za one koji su ostali kod kuće tijekom pandemije koronavirusa. Igrači su mogli istražiti međunarodnu svemirsku postaju, naučiti više o ljudskom oku, iskusiti rad kao morski biolog i još mnogo toga.