Image Alt

Kuvo TV

Osvanuo je rating za igru Silent Hill: The Short Message – je li najava konačno na pomolu?

Najavu novog Silent Hilla čekamo od jednog velikog gaming događaja do drugog, no nikako da je dočekamo. I ptice na grani znaju da Konami priprema povratak ovog legendarnog survival horror serijala, a to su do sada potvrdile i brojne glasine i leakovi, među kojima je i onaj insidera koji se krije pod nadimkom Dusk Gollem, koji je prije nekoliko mjeseci izazvao najveći boom. Da se nešto doista kuha i da bismo uskoro konačno mogli vidjeti najavu spomenute igre, najbolje govori rating koji je osvanuo u Koreji.

Naime, u Koreji je osvanuo rating za igru Silent Hill: The Short Message, a kao izdavač iste navedena je izdavačka kuća UNIANA, koja redovno izdaje Konamijeve igre na korejskom tržištu.

Nikakvi konkretniji detalji ovom prilikom nisu otkriveni, no samo ime igre jednim dijelom se poklapa sa leakom o kojem smo ranije pisali, a koji se odnosi na “onu” Silent Hill igru na koju je Konami instantno reagirao, a koja bi trebala imati određene dodirne točke sa ranije otkazanim Silent Hillsom. Prema ranije iscurjelim informacijama, navedena igra bi trebala imati dvije igrive protagonistice, djevojke Anitu i Mayu, a mogli bismo vidjeti i famozni trik sa stvarnim SMS porukama koje je Kojima planirao ubaciti u Silent Hills, a koje bi igračima stizale na telefone čineći samo iskustvo igranja drastično imerzivnijim i neugodnijim.

Radi li se ovaj put doista o “pravoj stvari”? Vrlo vjerojatno, uzmemo li u obzir kredibilnost dosadašnjih informacija koje su nam dolazile iz redova korejskog rating boarda. No, u svakom slučaju, moramo pričekati da se i Konami službeno oglasi.