Image Alt

Kuvo TV

EA radi na automatiziranom sustavu podučavanja za online igrače

EA je nedavno podnio zahtjev za patent koji se odnosi na sustav za automatizirano podučavanje u igri, inovaciju koja bi se mogla koristiti za pomoć igračima da napreduju u određenim igrama.

Mnoge od najboljih EA igara su naslovi za više igrača, od Battlefielda preko Titanfalla do Mass Effecta. EA također dominira industrijom kada su u pitanju sportske igre, ali patent koji je prijavljen više puta spominje puške, granate i drugo oružje.

Automatizirano podučavanje koje EA razvija radi na relativno jednostavan način. Prvo, program će identificirati pogreške igrača, zatim će identificirati elemente igranja koji bi mogli pridonijeti problemima. Sustav će onda kroz složeni proces polu-slučajnog računanja predvidjeti načine na koje igrači mogu postati bolji i predložiti ih u igri. Ako uspije, ovo automatizirano podučavanje bilo bi nevjerojatno korisno za nove igrače koji bi se mogli mučiti s igrama kao što su Apex Legends i Battlefield.

Trenutačno nije jasno gdje EA planira implementirati ovu tehnologiju, ali fanovi bi je mogli vidjeti u naslovima kao što su Apex Legends, Battlefield i budućim multiplayer igrama.

Automatizirana tehnologija podučavanja svakako bi se mogla koristiti i u igrama za jednog igrača, ali čini se da rješavanje tih naslova nije prioritet. EA je obećao da će otkriti više informacija o ovoj novoj tehnologiji kada dođe vrijeme.