Image Alt

Kuvo TV

Netflix pokreće vlastiti studio za igre

Netflix je najavio osnivanje vlastitog internog studija za igre koji bi predvodio njegov pothvat u industriji videoigara.

Netflix se ozbiljno primio posla i izgleda da želi ubrzati izdavanje svojih novih igara.  Također, ova tvrtka je obećala izdati više od 50 igara ove godine, uključujući naslove temeljene na njezinim popularnim serijama.

Ovaj interni studio bio bi izgrađen od nule i pridružio bi se Next Gamesu, Night School Studiju i Boss Fight Entertainmentu kako bi formirao jezgru Netflixove grane videoigara.

Amir Rahimi, potpredsjednik Netflixovih studija za igre, objavio je da se sjedište ovog novog studija nalazi u Helsinkiju u Finskoj, na čelu s Markom Lastikkom kao direktorom studija. Rahimi je dalje rekao da bi jedan od vodećih principa Netflixovog prodora u industriju videoigara bilo stvaranje igara bez oglasa i kupnji putem Netflixove aplikacije. U planu su originalne igre koje ne bi trebale predstavljati probleme oko licence ili monetizacije.

Moglo bi proći nekoliko godina prije nego što korisnici vide plodove ovog rada. Razvijanje video igre u bilo kojoj ambicioznoj mjeri, čak i uz dobro opremljen studio, nije mali zadatak. Može se očekivati ​​da će prve dvije godine poslovanja za Netflix Games biti usmjerene na davanje zelenog svjetla projektima i stvaranje temelja za budućnost razvijanja Netflixovih igara.

Ovo je još jedan korak u našoj viziji da izgradimo studio za igre svjetske klase, koji će stotinama milijuna naših članova diljem svijeta donijeti niz divnih i duboko privlačnih originalnih igara, bez reklama i kupnji unutar aplikacije. Još je rano, a imamo još puno posla kako bismo pružili sjajno iskustvo igara na Netflixu. Stvaranje igre može trajati godinama, stoga sam ponosan što vidim kako postojano gradimo temelje naših studija za igre i veselimo se dijeljenju onoga što ćemo stvoriti u nadolazećim godinama“, naveo je Amir Rahimi u svome priopćenju za javnost.