Image Alt

Kuvo TV

Multiplayer shooter THE FINALS ostavlja bez daha već u svojoj pre-alpha fazi

Uh-oh, kakva trailerčina. Apex Legends, Titanfall, Call of Duty i Battlefield su po svemu sudeći imali “odnose” i rodio se THE FINALS. Na gamescomu najavljen, free-to-play FPS od zasada još neprovjerenog studija (op.a. niti jednu igru nisu izdali) je već sa svojim najavnim teaserom od par sekundi dao naslutiti da imamo potencijalni hit. Iskreno, malo nas iritira taj caps-lock u naslovu, ali sve ostalo izgleda vrhunski. Preko sjajnih gameplay mehanika, ideja razaranja nivoa i powerupsa, Embark Studios očigledno ima potencijalnu hitčinu u svojim rukama. Premda se interno u redakciji više veselimo njihovoj prvoj igri (Arc Raiders) koja je nedavno odgođena, THE FINALS isto izgleda luđački dobro.

Vibe koji pre-alpha gameplay trailer ostavlja je upravo onaj od gore navedenih igara. No, kad se uzme u obzir da u studiju rade ljudi koji su neki od developera koji su sudjelovali u izradi tih istih igara, nije pretjerano čudno. Predvođeni Patrickom Söderlundom, koji je prije Embark Studiosa bio glavni i odgovorni za sve čime se DICE bavio, očekivanja postaju astronomska. Sam trailer to dodatno kako smo rekli, potencira, u njemu sve, pršti, puca, juri…vizualno izgleda fenomenalno, čisto, pregledno i ono što je najbitnije, sam core gameplay izgleda sjajno. Od kretanja, pucanja i korištenja powerupsa (vidjeli smo ih samo par), čini se da bi nas mogle očekivati precizne i utegnute kontrole na kakve smo navikli od spomenutih igara.

Iskreno, najviše nas muči što ne znamo niti okvirni datum izlaska, osim da je “soon” i da će vjerojatno stići prije Arc Raidersa. Isto tako, ne znamo niti za koje je sve platforme planiran (osim PC/Steam). Mi smo uvjereni da stiže na sve konzole novijeg doba i čak bismo se usudili reći da mu predviđamo blistavu budućnost (ukoliko ne ukenjaju sve s ultra lošim mikrotransakcijskim idejama, kao puno njih). Sad još samo da taj “soon” dođe brzo.