Image Alt

Kuvo TV

Balkanska ekspanzija za Euro Truck Simulator 2 dolazi sljedeće godine

West Balkans je nadolazeća ekspanzija za Euro Truck Simulator 2, koju je SCS Software najavio tijekom Uskrsa, a nedavno je objavljeno i više informacija vezanih za ovaj DLC.

Ekspanzija će dodati osam novih zemalja regije Zapadnog Balkana: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju i Sloveniju.

Svaka ekspanzija za Euro Truck Simulator 2 donosi sa sobom neke autentične građevine i znamenitosti. SCS Software je potvrdio kako će značajnu ulogu u ovoj ekspanziji imati crkve, katedrale, džamije, samostani i ostale religijske građevine. U novom blog postu su iz ovog studija rekli kako je ovo religijski najraznovrsnija regija u Europi te im je važno to prikazati u svojoj igri.

Iako nije potvrđen službeni datum igre, SCS Software je naglasio kako će ekspanzija biti lansirana nekad tijekom 2023. godine. Također, trenutno je potvrđeno samo 17 gradova, a u Hrvatskoj su to Rijeka, Split i Zadar.

Na ovoj ekspanziji rad je započeo nakon što je SCS odlučio obustaviti razvoj DLC-a koji pokriva Rusiju, zbog razloga kojih svi znamo. Iako se na West Balkans DLC-u trebalo početi raditi sljedeće godine, ipak ćemo ju zaigrati sljedeće godine.