Image Alt

Kuvo TV

Silent Hill 2 remake je u završnoj fazi razvoja

Iako je Silent Hill 2 remake službeno najavljen prije samo nekoliko dana, već se nalazi u poodmakloj razvojnoj fazi, što znači da na njegov izlazak nećemo morati dugo čekati.

Prema onome što je šef Bloober Teama Piotr Babieno otkrio tijekom WSE Innovation Daya, Silent Hill 2 remake je u razvoju još od 2019. godine, što znači da ovaj poljski tim na igri radi duže od tri godine. Prema njegovim riječima, razvoj igre je u finalnoj fazi i ekipa iz Bloober Teama se trenutno bavi poliranjem individualnih elemenata igre.

Također, doznali smo da je cjelokupni budžet igre u potpunosti pokriven od strane Konamija. Kada je u pitanju potencijalni datum izlaska igre, Babieno je još jednom naglasio da isti ovisi isključivo od Konamija, ali da nećemo morati dugo čekati na neke nove informacije.

Prema Babienu, i Konami i Bloober Team imaju velika očekivanja od Silent Hilla 2. Zbog toga, prema internim projekcijama, očekuju da će se remake ovog legendarnog horrora prodati u multimilijunskoj nakladi.

Silent Hill 2 će prvih 12 mjeseci biti dostupan isključivo za PS5 i PC, no nakon toga ćemo ga vrlo vjerojatno vidjeti i na Xbox Series X/S konzolama.