Image Alt

Kuvo TV

Davno umrla MOBA Paragon ustaje iz mrtvih! Stiže nam Paragon: The Overprime!

I teško se odlučiti jel samo jedan upitnik dovoljan u naslovu. Neslavno ugašen obećavajući naslov sada već daleke 2018.g. Epic Games je odlučio povjeriti svoju ideju novoj ekipi developera. Već spomenute 2018. godine, Epic je u “opticaj” svog Unreal Enginea stavio sve assetse Paragona u javnu domenu, što je rezultiralo da se pojedini elementi Paragona nađu u raznim igrama. Pa kada se njima već nije dalo nastaviti razvijati, nema razloga zašto ne bi mogao netko drugi, osim jel činjenica da legalno to nije baš izdedivo. Epic je izjavio da je početkom listopada postignut dogovor s Južno Korejskim studiom razvojnim studio Netmarble, PtO da preuzme sve likove, setting igre i ideje te ih plasira kao “novu” igru s podnaslovom “The Overprime” i tako Paragon pustiti da zapliva nazad u free-to-play MOBA vodama.

Za one koji se ne sjećaju, Paragon je stradao isključivo zbog Fortniteovog uspjeha i nevjerojatnog rasta, što je prisililo Epic Games da preraspodjeli svoje interne timove kako bi mogao pratiti zahtjeve milijunske publike. Sve to je rezultiralo rezanjem projekata u izradi, uz Unreal Tournement (koji je i dalje dostupan) najzvučnija žrtva je bio upravo Paragon koji se u tom periodu počeo solidno stabilizirati s igraćom bazom iako je bio debelo u razvoju, odnosno Early Accessu.

S dodatnim podnaslovom “The Overprime”, Paragon će kako smo već rekli biti akcijska MOBA s pogledom iz trećeg lica. Nova “verzija” će tako imati i po riječima developera, dorađene gameplay mehanike te naravno nove heroje. Malo je reći da se veselimo povratku Paragona i jedva čekamo uskočiti nazad u arenu.

Paragon: The Overprime stiže u Early Access na PC (Steam i Epic Games Store) tijekom studenog ili najkasnije do kraja 2022.g.