Image Alt

Kuvo TV

Phil Spencer priznao da Xbox neće zauvijek moći izbjegavati poskupljenja

Microsoftov direktor Phil Spencer na konferenciji o tehnologiji koju je organizirao Wall Street Journal (američke međunarodne novine), govorio je o mogućim poskupljenjima, a odnose se na Xbox konzole, Game Pass i videoigre.

Uspjeli smo sadržati iste cijene naših konzola, igara i pretplatničkih usluga. Vjerujem kako to neće biti tako stalno. Mislim da ćemo u jednom trenutku morati povisiti cijene za određene stvari, ali kako ulazimo u ovo zimsko vrijeme, bilo nam je važno da ne povećavamo cijene.“

Cijela ova priča nadovezuje se s Sonyjevom najavom ranije ove godine da će povećati cijenu PlayStationa 5 kao odgovor na visoke stope inflacije. U to vrijeme, Spencer je rekao da Xbox neće slijediti taj primjer, objašnjavajući kako to nije pravi potez i da će uvelike utjecati na njihove korisnike.

Spencer je također otkrio da je PC Game Pass postao profitabilniji, odnosno čini 15% od ukupnog Microsoftovog prihoda za razliku od sadržaja i usluga na konzolama. Spencer je za tu situaciju  jednostavno rekao da su oni koji su se htjeli preplatiti to već učinili, ali da će svaki mjesec preplata na konzolama biti još veća nego što je sada, jer će dolaziti nove igre.