Image Alt

Kuvo TV

Sony je navodno zainteresiran za akviziciju CD Projekt RED-a

Posljednjih nekoliko dana kruže glasine koje govore da se Sony bacio na “ispipavanje” situacije vezane za novu potencijalnu, doista veliku akviziciju. Nakon kupovine Bungieja i nekolicine manjih studija, Sonyjeva nova meta bi, prema novim šuškanjima, mogao biti CD Projekt RED.

Sony je navodno već bacio prvu ponudu na stol ovog poljskog studija, no detalji vezani za iznos koji je ovaj japanski gigant spreman da ponudi autorima The Witchera i Cyberpunka 2077 nisu poznati. S druge strane, dodatne glasine govore da je upravo ovaj pokušaj akvizicije i glavni razlog zašto je CD Projekt RED nedavno najavio cijeli niz novih projekata, budući da bi na taj način mogao doprinijeti drastičnom podizanju cijene njegovih akcija te samim time i iznosa koji bi bilo koja potencijalna strana morala iskeširati za njegovu kupovinu.

O navedenoj glasini, još uvijek se nisu oglasili ni Sony i CD Projekt RED, no ukoliko u cijeloj priči ima barem mrvica istine, ostaje pitanje kako će na cijelu situaciju gledati konkurencija, prvenstveno Microsoft kojem Sony na sve načine pokušava sabotirati kupovinu Activision Blizzarda, no ne treba otpisati ni Epic Games koji u posljednje vrijeme ima veoma blisku suradnju sa ovim poljskim razvojnim timom.

Kako god, bez obzira na navedene glasine, ekipa iz CD Projekt RED-a je u poslu do ušiju, a trebala bi ostati zauzeta još duže vrijeme, s obzirom na sve te silne projekte koji su u pripremi ili u planu.