Image Alt

Kuvo TV

Football Manager polako dobiva eSports scenu

Sports Interactive iz godine u godinu ubaci nešto novo u svoj poznati serijal Football Manager. Nekad te nove značajke poboljšaju igru, a nekad dodatno ožaloste obožavatelje. Iako je igra prvenstveno fokusirana na singleplayer, prošlo izdanje je dobilo novi Versus multiplayer mod, a osim toga igrači se mogu natjecati i u Fantasy Draftu ili napraviti svoju vlastitu sezonu u Online Career modu.

I upravo uvođenjem ovih novih značajki za multiplayer i poboljšavanju samog iskustva za online igranje, ozbiljno se otvaraju vrata za stvaranje eSports scene.

Iz Dots Esportsa su nedavno intervjuirali izvršnog direktora Sports Interactivea Milesa Jacobsona, a intervjuu su se dotaknuli Football Managera 2023 i eSportsa.

Već postoje ljudi koji se natječu u FM-u. Mislim da nijedan studio ne može 100% reći da je stvorio igru za eSports scenu. Na ljudima koji igraju igru ​​je da odluče žele li igrati natjecateljski ili ne.

Jacobson je istaknuo da bi Football Manager mogao negdje u budućnosti postati prava multiplayer igra, ali da će trenutno raditi tempom koji misle da je ispravan kako ne bi požurivali proces nastajanja eSportsa.

Već sada postoji neka vrsta natjecanja, takozvani Streamer Showdown, koji je započeo prije dvije godine, a u kojem se najpoznatiji Twitch streameri natječu kroz pet sezona tko će biti najbolji svake sezone i u ukupnom pogledu na kraju cijelog showdowna. Sve to donosi određenu zaradu i popularnost, pa su tako ove godine srušili rekord po broju gledatelja u Football Manageru 2022.