Image Alt

Kuvo TV

Naughty Dog i i Visual Arts rade na novom AAA projektu – šuška se da bi se moglo raditi o Unchartedu

Ovih dana, posredstvom novih oglasa za posao, pojavile su se informacije o novom zajedničkom projektu Sonyjevih first party studija Naughty Dog i Visual Arts, koje bi mogle sugerirati na to da bi spomenuti dvojac zapravo mogao raditi na nečemu doista velikom. Naravno, tom prilikom nije otkriveno o čemu bi se zapravo moglo raditi, no sudeći prema novim detaljima koji su se nakratko našli u navedenim oglasima, Sonyjev support studio iz San Diega, koji je između ostalog radio i na sjajnom The Last of Us Part I remakeu, mogao bi biti uključen u razvoj nove igre iz mnogima omiljenog PlayStation serijala.

Naime, u novom oglasu za posao objavljenom i (ne)vješto zamaskiranom od strane samog PlayStationa, stoji kako neimenovani studio lociran u San Diegu (khm, khm, baš se pitamo koji studio..) trenutno surađuje sa Naughty Dogom na novom proljektu iz voljene i popularne franšize. Iako nije navedeno o kojem bi se projektu točno moglo raditi, velika je šansa da je u pitanju novi Uncharted.

Ovo nije prvi put da se spominje povratak Uncharteda. Zapravo, Visual Arts, koji već godinama “operira” kao support studio koji je do sada radio na brojnim popularnim franšizama kao što su, između ostalog, i Spider-Man i Uncharted, već duže vrijeme traži priliku da se dokaže sa svojim novim individualnim projektom. Štoviše, poznati Bloombergov novinar i insider Jason Schreier je još prošle godine otkrio kako je došao do saznanja da je Visual Arts još ranije od Sonyja tražio da radi remake originalnog Uncharteda, što su iz Sonyja navodno odbili uz objašnjenje da se radi o veoma skupom projektu čiji razvoj zahtijeva puno vremena. Umjesto toga, Visual Artsu je ponuđeno da radi na remakeu originalnog The Last of Usa. Također, prema ranijim informacijama, Sonyjev Bend Studio je također bio u igri, odnosno iz Sonyja mu je ponuđen razvoj novog Uncharteda, što je ovaj studio, u želji da radi na nastavku Days Gonea (za koji ipak nije dobio zeleno svjetlo), ipak odbio. Zapravo, čak je postojala cool ideja o novoj igri sa mladim Sullyjem u glavnoj ulozi, ali ista na kraju ipak nije realizirana.

Povratak Uncharteda se u svakom smislu čini smislenim i logičnim potezom, no čak i ukoliko se doista radi o točnim informacijama i da Naughty Dog i Visual Arts doista rade na novoj igri, proći će sigurno još nekoliko godina prije nego što istu vidimo.