Image Alt

Kuvo TV

Virtuos Studio naočigled najavljuju dolazak Metal Gear Solid 3 Remakea

Glasine o tome da će Konami ponovno pregledati i pokušati vratiti svoje klasične franšize postoje već neko vrijeme, a neki od serijala za kojima se “pati” su svakako Castlevania, Metal Gear Solid i Silent Hill. Silent Hill Transmission ovog mjeseca pokazao je da je dio prijašnjih glasina bio točan jer je Konami potvrdio da radi na čak četiri Silent Hill igre od čega je najzvučniji Silent Hill 2 Remake.

O remakeu Metal Gear Solida 3 također se puno priča, a nagađalo se da će Virtuos studio raditi na njemu. Ranije ovog mjeseca također je uočeno da je vodeći softverski inženjer, Zhiyang Li, iz Virtuosa ažurirao svoj LinkedIn profil kako bi dodao da radi na “nenajavljenom AAA remakeu” što je dodatno potaknulo glasine o Metal Gear Solid 3 remakeu.

Sada se čini  da imamo navodni datum kada će Konami najaviti dugo očekivani remake Metal Gear Solida 3. Danas je Virtuos Studio objavio teaser koji je ubrzo uklonjen, no korisnici su bili brzi i brzo su ugrabili video i dešifrirali Morseov kod koji je objavljen. Potvrđeno je da je objavljeni Morseov kod preveden kao “8. prosinca 1964.”.

8. prosinca je službeni datum za ovogodišnji The Game Awards, a 1964. godina  je također od velikog značaja jer su se događaji u MGS-u 3 odvijali te godine. Stoga su ljudi brzo zaključili da će Metal Gear Solid 3: Snake Eater biti najavljen na The Game Awardsu. Metal Gear Solid 3: Snake Eater je objavljen 2004. godine, a režirao ga je Hideo Kojima koji više ne surađuje sa Konamijem. Pitanje je u kojem smjeru će ići ovaj Remake, no svakako je najvažnije da dobijemo potvrdu da se remake uistinu radi. A za to ćemo morati pričekati još neko vrijeme.