Image Alt

Kuvo TV

Iz Ubisofta poručuju: “Prince of Persia: The Sands of Time remake nije otkazan”

Nakon što je Ubisoft zbog orgomnih problema sa razvojem i općenitim stanjem Prince of Persia: The Sands of Time remakea isti odlučio odgoditi do daljnjeg i njegov razvoj prebaciti Ubisoft Montreal, bez otkrivanja bilo kakvih konkretnijih detalja o sudbini spomenutog ostvarenja, uz sve otkazane prednarudžbe. To je mnoge natjeralo na pomisao da je navedeni projekt zapravo ugašen, no to ipak nije slučaj.

Ubisoft je putem posebnog članka na svojoj službenoj stranici još jednom potvrdio da Prince of Persia: The Sands of Time remake nije otkazan. U navedenom članku, iz Ubisofta su naglasili da je razvoj igre doista prebačen Ubisoft Montrealu, koji trenutno radi na samoj igri, ali da je odluka o refundaciji i otkazivanjusvih dosadašnjih prednarudžbi spomenut igre donijeta iz razloga što ista više nema bilo kakav konkretan datum izlaska.

Također, dobili smo potvrdu da Ubisoft, osim Prince of Persia: The Sands of Time remakea, nema nikakve dodatne planove vezane za remake izdanja drugih dviju igara iz dobro poznate trilogije (Warrior Within i The Two Thrones), što bi opet, s druge strane, moglo značiti da bi remake Sands of Timea mogao izrasti u znatno drukčiji naslov, koji bi mogao zapravo objediniti radnju iz svih triju igara. Naravno, to je samo jedna od mnogobrojnih špekulacija u nizu, no na bilo kakve konkretnije službene informacije ipak ćemo morati još neko vrijeme pričekati.

Prince of Persia: The Sands of Time remake je inicijalno bio najaljen za sve aktualne platforme, uključujući i PS4, Xbox One i Nintendo Switch, no oduži li se njegov razvoj, gotovo je izvjesno da će navedene verzije biti otkazane te da ćemo igru zapravo vidjeti samo na PS5, Xbox Series X/S i PC platformama.