Image Alt

Kuvo TV

Novi Tomb Raider bit će predstavljen iduće godine

Crystal Dynamics je počeo lagano najavljivati kako će uskoro moći podijeliti više informacija o slijedećoj Tomb Raider igri. Studio je potvrdio da je u procesu rada na sljedećoj velikoj avanturi za Laru Croft nakon njezinog posljednjeg pojavljivanja u Shadow of the Tomb Raider 2018. I dok još uvijek ne znamo ništa o sljedećoj Tomb raider igri,  čini se da ćemo relativno brzo saznati više o projektu.

U nedavnom razgovoru s investitorima, izvršni direktor Crystal Dynamicsa Phil Rogers naznačio je da će tvrtka početi dijeliti više informacija o sljedećoj Tomb Raider igri nekad tijekom 2023. godine. Iako Rogers nije rekao ništa konkretno o sljedećem izdanju, izjavio je da svi unutar Crystal Dynamicsa jedva čekaju otkriti više o igri.

“Nismo objavili detalje o planovima, ali tim je uzbuđen da pokaže kamo idemo, što je prije moguće sljedeće godine”, rekao je Rogers tijekom sastanka.

Velika novost vezana uz idući Tomb Raider naslov je što ga ovaj put neće objaviti Square Enix. Za one koji su možda zaboravili, Square Enix je ranije ove godine prodao Crystal Dynamics i prava na Tomb Raider tvrtki Embracer Group. Dok su se neki obožavatelji brinuli da bi ova prodaja mogla utjecati na razvoj sljedeće igre u franšizi, Crystal Dynamics je očito samo nastavio raditi na novom nastavku.

Ono malo što znamo o igri jest da se radi u Unreal Engineu 5, što znači da je nećemo igrati na starijim konzolama, već samo na current-genu.