Image Alt

Kuvo TV

Embracer Group do ožujka 2026. godine planira izdati čak 234 igre

Embracer Group je tijekom nekoliko posljednjih godina izrastao u jednog od najvećih giganata gaming industrije, a glavni razlog njegovog vrtoglavog rasta svakako leži u akvizicijama brojnih razvojnih timova i prisvajanju njihovih franšiza. Primjerice, samo u posljednje vrijeme, Embracer je postao vlasnik studija kao što su Perfect World Entertainment, 4A Games, Flying Wild Hog i Gearbox Entertainment te cijelog niza “zapadnih” Square Enixovih studija, među kojima su i Eidos Montreal te Crystal Dynamics.

Ključni produkt navedenih akvizicija svakako su brojne franšize spomenutih studija, a sudeći prema novim informacijama, Embracer trenutno u pripremi ima preko 200 novih igara. Ako ćemo biti precizni, ovaj švedski gigant do kraja ožujka 2026. godine planira izdati čak 234 nove igre. U ovom prebogatom lineupu nalazi se i 25 AAA naslova.

Navedena brojka spomenuta je u novom financijskom izvješću ove tvrtke, a s obzirom na to da je trenutno poznato samo 49 nadolazećih naslova, među kojima su Evil West, Alone in the Dark, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake te nedavno ponovno odgođeni Dead Island 2, bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati potpuni Embracerov lineup.