Image Alt

Kuvo TV

Domaća igra Joe Wander and the Enigmatic Adventures izlazi sljedeće godine

Domaći inde studio Frozen Pixel najavio je svoju novu igru pod nazivom Joe Wander and the Enigmatic Adventures. Zadnji put smo o ovom studiju pisali prije četiri godine, a izgleda da njegovi developeri već duže vrijeme rade na ovoj igri. Joe Wander ćemo igrati od 3. veljače 2023. godine na PC-ju te PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama.

Ova hrvatska igra je paralelno u razvoju u Osijeku i Slavonskom Brodu. Bit će 3D puzzle platformer u kojem ćemo se s glavnim likom Joeom kretati kroz pustinje i prašume, te ćemo mu pomoći u rješavanju raznih zagonetki po drevnim hramovima. S obzirom na to da je Joe očigledno inspiriran Indiana Jonesom, koristit ćemo bič za manevriranje po okolini.

Joe Wander se ističe svojom detaljnom 3D grafikom u vidu bujne vegetacije, realistične vode i promjenjivih vremenskih uvjeta. Potencijal igre dodatno je istaknut nedavno osvojenom nagradom za najbolju indie igru na ovogodišnjem novosađanskom sajmu Vibe Factory.

Na Steamu je istaknuto da će igra imati četiri različita svijeta i četiri načina prelaska. Nakon što igrači prođu prvi standardni mod, otključat će izazovniji Hard mode bez checkpointa, Hardcore mode (permadeath) i Time Trial za speedrunere. Kako to sve izgleda, možete pogledati u traileru ispod.