Image Alt

Kuvo TV

Sony razmatra mogućnost portanja Gran Turisma 7 na PC

U posljednje vrijeme, Sony je na PC-u prisutan sa priličnim brojem dosadašnjih PlayStation ekskluziva, a nakon God of Wara, Spider-Mana, Uncharteda i mnogih drugih, uskoro bi na PC mogao stići i Gran Turismo 7.

U intervjuu za GTPlanet, ključni čovjek Gran Turismo serijala Kazunori Yamauchi je otkrio kako Polyphony Digital istražuje svoje opcije i razmatra o mogućnosti izdavanja PC porta Gran Turisma 7.

Iako Yamauchi ovom prilikom nije službeno potvrdio dolazak Gran Turisma 7 na PC, na pitanje je li PC port sedmog nastavka ovog Sonyjevog racing serijala nešto o čemu bi razmislio, Yamauchi je odgovorio potvrdno, dodavši kako nema mnogo platformi koje današnje igre mogu vrtjeti u nativnom 4K/60fps prikazu, zbog čega je PC jedina druga opcija. Ovaj japanski kreativac je za kraj dodao da portanje igre kakva je Gran Turismo 7 na PC nije lak posao, ali da da i on i njegova ekipa iz Polyphony Digitala razmatraju sve opcije.

Hoće li i Gran Turismo 7 ugledati svjetlost dana na PC-u, ostaje nam da vidimo. U međuvremenu, dok čekamo epilog Yamauchijevih analiza i razmatranja, sigurno ćemo vidjeti još poneku PlayStation ekskluzivu – prije svega The Last of Us Part 1 koji stiže uskoro te Returnal, o kojem se već duže vrijeme šuška.