Image Alt

Kuvo TV

Death Stranding dobiva svoju filmsku adaptaciju

I dok razne igre dobivaju svoje filmske ili serijske adaptacije, Hideo Kojima nikako da krene u taj medij, iako su njegove igre često bile najjači i najlogičniji izbor. I, napokon, Kojima se odlučio da dopusti filmsku adaptaciju Death Strandinga.

Prvi put objavljen 2019.godine, Death Stranding bio je prvi veliki projekt kreatora Hidea Kojime nakon njegovog dugogodišnjeg rada na franšizi Metal Gear Solid s Konamijem. I dok je Kojima tek prošli tjedan najavio da će nastavak Death Strandinga stići na PlayStation 5 u budućnosti, film vezan uz franšizu također se sada događa.  Deadline je otkrio prve detalje vezane uz film Death Stranding. Film bi trebao producirati Hammerstone Studios, kojeg vodi izvršni producent Barbariana – Alex Lebovici. Kojima Productions i Allan Ungar također će biti izvršni producenti na projektu. Trenutačno Death Stranding nema scenarista ili redatelja, iako se tvrdi da je film već u brzom ritmu.

Što se tiče zapleta ovog filma, zvuči kao da neće izravno adaptirati istu priču viđenu u videoigri. Umjesto da slijedi ovaj narativ, navodi se da će film dodatno konkretizirati svijet dodavanjem “novih elemenata i likova”. Imajući ovo na umu, čini se da nema zajamčenog povratka mnogih glavnih glumaca iz Death Strandinga, kao što su Norman Reedus, Troy Baker, Mads Mikkelsen, Margaret Qualley i Lea Seydoux.

“Ne mogu biti više uzbuđen zbog ovog novog partnerstva s Hammerstone Studios”, rekao je Hideo Kojima u popratnoj izjavi. “Ovo je ključan trenutak za franšizu i stvarno se veselim suradnji s njima u dovođenju Death Strandinga na veliko platno.”

“Oduševljeni smo i počašćeni što imamo priliku surađivati ​​s briljantnim i kultnim Hideom Kojimom na njegovoj prvoj filmskoj adaptaciji”, nadovezao se Lebovici te nastavio: “Za razliku od drugih adaptacija videoigara velikog proračuna, ovo će biti nešto mnogo intimnije. Naš cilj je redefinirati što bi adaptacija videoigara mogla biti kada imate kreativnu i umjetničku slobodu. Ovaj film će biti autentična ‘Hideo Kojima’ proizvodnja.”

Velike riječi i veliki planovi o kojima ćemo vidjeti nešto konkretno tek iduće godine.  Film, zasada, nema datum izlaska, pa ni okvirni datum, kao ni glumačku postavu, redatelja ni scenarista.