Image Alt

Kuvo TV

Novi Tomb Raider će izaći pod pokroviteljstvom Amazon Gamesa

Ranije ove godine objavljeno je da je sljedeća Tomb Raider igra u razvoju. Dok su pojedinosti o ovom nadolazećem izdanju još uvijek nejasne, Amazon Games je objavio da će raditi zajedno s  Crystal Dynamicsom na projektu.

Amazon će pružiti “punu podršku” timu u Crystal Dynamicsu. Prilikom izlaska igre, Amazon Games će također djelovati kao njen izdavač. U zajedničkom priopćenju, dvije su tvrtke rekle da će Larin sljedeći izlet biti “single player avantura, vođena pričom”. Kao i s prethodnim Tomb Raider igrama, ovo izdanje će sadržavati zagonetke koje će biti pravi izazov, uz obećanje “širokog izbora neprijatelja s kojima se treba suočiti i pobijediti”.

Sama igra je još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja, ali Amazon i Crystal tvrde da će postati “najveća, najekspanzivnija igra Tomb Raider do sada”. Amazon Games i Crystal Dynamics nisu podijelili više detalja o samoj igri, ali nas uvjeravaju da će više detalja biti objavljeno “kasnije”. Kao dio ove najave, šef Crystal Dynamicsa Scot Amos osvrnuo se na nedavnu akviziciju studija od strane Embracera, navodeći da je ova suradnja omogućila timu da “redefinira što je izdavački odnos za Tomb Raider”. “Uz Amazon Games pronašli smo tim koji dijeli našu kreativnu viziju, ambicije i vrijednosti za Laru Croft u čitavom spektru mogućnosti”, rekao je Amos.

Redatelj Days Gonea Jeff Ross se pridružio studiju, iako nije potvrđeno da radi posebno na ovoj igri, a bivša progrmaerka Call of Dutyja, Belinda Garcia, potvrdila je kako radi na Tomb Raideru kao narativna dizajnerica.

Sljedeća igra bit će četvrta u ponovno pokrenutom serijalu i prva nakon Shadow of the Tomb Raider iz 2018. godine.