Image Alt

Kuvo TV

Novi leak sugerira da bi Capcom mogao raditi na remakeu originalnog Resident Evila

Nakon dvojke, trojke i nadolazeće četvorke, izgleda da bi se Capcom mogao odlučiti za potez koji će oduševiti sve Resident Evil fanove. Ne, ovaj put nije riječ o remakeu Code Veronice, iako se nadamo da ćemo i njega vidjeti, već o nečemu što mnogi fanovi priželjkuju još od inicijalne najave Resident Evil 2 remakea. Kako stvari stoje, Capcom bi se nakon Resi 4 remakea mogao vratiti na sami početak i baciti se na razvoj remakea originalne igre.

Naime, twitter korisnik @Tippy_Power primjetio je dva nova trademarka registrirana od strane Capcoma. Oba trademarka se definitivno odnose na Resident Evil, a glase S.T.A.R.S. DEP RACCOON POLICE i Resident Evil Director’s Cut. I dok je prvi prilično nejasan i može biti za bilo što, ovaj drugi je kristalno jasan.

Capcom je spomenute nazive registrirao 7. i 8. prosinca, a sličnu situaciju smo vidjeli i prilikom izlaska originalnog Resident Evil Director’s Cuta (1998), kada je godinu ranije Capcom registrirao isti trademark. Sama ponovna registracija istog trademarka predstavlja veoma jasan nagovještaj da Capcom sa istim nešto planira, a uzmemo li u obzir činjenicu da je svaki od ranije spomenutih remakea prošao kod igrača i više nego dobro te da fanovi već duže vrijeme lobiraju za remake Resi “keca”, velika je šansa da bismo isti na kraju mogli i dobiti. A onda ćemo se baciti na peticije za remake Code Veronice, pa i drugih serijala (svi znamo kojih, zar ne?) na čiji povratak čekamo već gotovo dva desetljeća.