Image Alt

Kuvo TV

Bluepoint Games je objavio prvi teaser za svoju novu igru – radi li se ipak o Bloodborne remasteru?

O Bluepoint Gamesu nismo ništa novo čuli još otkako je postao dio velike PlayStation obitelji. Studio koji je inače poznat po radu na remake i remaster izdanjima nekolicine PlayStation klasika, već neko vrijeme u potpunoj medijskoj tišini radi na svojim projektima. Jedan od tih projekata trebao bi biti potpuno novi IP, dok bi drugi projekt, prema svemu sudeći, ipak mogao biti Bloodborne remaster.

Da bi se Bluepoint polako mogao spremati za otkrivanje svog novog projekta, najbolje govori i blagdanska čestitka koju je ovaj studio objavio putem Twittera. Ta čestitka sadrži očite hintove za tri ranije igre ovog studija, Demon’s Souls, Shadow of the Colossus i God of War, dok je četvrta
predstavljena kao misteriozni božićni paketić. Uzmemo li u obzir činjenicu da će Bluepoint Gamesu za razvoj novog originalnog IP-ja zasigurno biti potrebno duže vrijeme te da taj isti novi IP gotovo sigurno nije jedini projekt na kojem ovaj razvojni tim radi, za očekivati je da bi u pripremi mogao biti još jedan remaster, a Bloodborne bi definitivno mogao biti najizgledniji kandidat.

Sony nas je tijekom ove generacije doslovno zatrpao kvalitetnim remaster i remake izdanjima, koja su su jednako dobro prihvaćena i od kritike i igrača, tako da je mala vjerojatnoća da se trend remasteriranja i rimejkanja preostalih Sonyjevih hitova neće nastaviti i u godinama koje su pred nama. Dodamo li k svemu tome bezbroj peticija i zahtjeva Bloodborne fanova koji neprestano traže reizdanje Bloodbornea, Sony bi napravio ogromnu grešku ukoliko ne bi poslušao fanove, a ukoliko je Bloodborne remaster / remake doista u planu, doslovno ne postoji nijedan Sonyjev first party studio pored Bluepoint Gamesa koji bi trebao raditi na tom reizdanju – da je doista tako, najbolji dokaz je Demon’s Souls remake.

Što je od svega toga istina i radi li Bluepoint Games doista na Bloodborne remasteru ili je njihov projekt možda remaster nekog drugog PlayStation klasika, primjerice Metal Gear Solida (o kojem se također već duže vrijeme šuška), mogli bismo doznati u mjesecima koji su pred nama.