Image Alt

Kuvo TV

Tekken 8 navodno izlazi početkom 2024. godine

Iako su se mnogi nadali da će tijekom nedavno održanog The Game Awardsa 2022 možda doznati datum izlaska Tekkena 8, to se ipak nije dogodilo. Umjesto toga, dobili smo novi in-engine gameplay trailer i obećanje da ćemo više detalja doznati uskoro. Ipak, zahvaljujući nedavnoj izjavi redatelja igre Katsuhiroa Harade, dobili smo nagovještaj kada bismo Tekken 8 zapravo mogli zaigrati.

Naime, Harada se tijekom Tekken World Toura 2022 osvrnuo na EVO Japan koji će biti održan krajem ožujka, odnosno početkom travnja, izjavivši kako bi bilo cool da od spomenutog turnira započne aktivna promocija Tekkena 8, koja bi završila nekada početkom 2024. godine, a kako bi na taj način Tekken 8 zamijenio sedmi nastavak na narednom Tekken World Touru.

Ukoliko je Haradina izjava doista potencijalni hint vezan za datum izlaska osmog dijela ovog poznatog borilačkog serijala, za očekivati je da njegov launch vidimo tijekom prva tri mjeseca 2024. godine. Naravnmo, ovdje se radi o najboljem mogućem scenariju, koji je obuhvaća potencijalne odgode i druge komplikacije koje bi se mogle dogoditi.

Tekken 8 je trenutno u razvoju za PS5, Xbox Series X/S i PC.