Image Alt

Kuvo TV

Je li Redfall još jednom odgođen?

Iako smo se nadali da ćemo tijekom nedavno održanog The Game Awardsa 2022 vidjeti novi trailer za Redfall te konačno doznati njegov datum izlaska, to se ipak nije dogodilo. Štoviše, Microsoft je sa navedenog eventa u potpunosti izostao, a razlog njegovog izostanka možda leži u činjenici da ovaj gigant za početak iduće godine planira veliki first party showcase na kojem bi detaljnije predstavio budućnost gaminga iz svoje perspektive. No, još jedan od razloga zašto Redfall nismo vidjeli leži i u novoj potencijalnoj odgodi ovog kooperativnog shootera.

Iako su dosadašnje glasine sugerirale da bismo Redfall trebali zaigrati nekada tijekom ožujka, to se prema tvrdnji poznatog insidera koji se krije pod nadimkom Okami Games ipak neće dogoditi. Naime, ovaj insider tvrdi da su Bethesda i Arkane Austin još jednom interno odgodili izlazak svoga vampirskog shootera i to za nekih dodatnih šest tjedana. Sukladno tome, ukoliko je ta informacija točna, Redfall bi se u prodaji trebao pojaviti nekada početkom idućeg svibnja.

Ni Microsoft ni Arkane se nisu oglasili povodom ovog navodnog leaka, no uzmemo li u obzir vjerodostojnost dosadašnjih leakova spomenutog leakera te činjenicu da o Redfallu već duže vrijeme nismo doznali ništa novo, čini nam se da bi se moglo raditi o istinitoj informaciji.

Redfall je trenutno u razvoju za Xbox Series X/S i PC, a već prilikom svoga launcha (ma kad isti bio) naći će se i u ponudi Xbox Game Passa.