Image Alt

Kuvo TV

Holstin je novi psihološki horror inspiriran klasicima žanra

Ljubitelji survival horrora definitivno će imati što igrati tijekom iduće godine. Uz velikane žanra poput Resident Evila, Silent Hilla ili Dead Spacea, čije nove-stare igre stižu uskoro, očekuje nas i pregršt indie horroraca, a Holstin je definitivno jedan od najzanimljivijih.

Holstin je psihološki survival horror poljskog studija Sonka, koji svoju inspiraciju crpi iz klasika kao što su Resident Evil, Silent Hill i Twin Peaks. Njegova radnja smještena je u 1992. godinu u mali izolirani grad u istočnoj Poljskoj, kojeg je zadesila počast koja je polako počelo da konzumira svakoga i sve što dotakne. Upravo će ovaj gradić biti i nova destinacija glavnog protagonista Tomasza koji traga za svojim prijateljem. Kako bi ga pronašao, naš heroj će morati istražiti i ispratiti sve što je njegov prijatelj činio prije nego što je misteriozno nestao, a to znači da će dobar dio svoje misije provesti lutajući pustim ulicama ovog gradića, koje kriju brojne opasnosti, skupljajući tragove i resurse koji će mu biti potrebni za preživljavanje.

Radi se o ostvarenju koje nam donosi zanimljiv miks klasičnih, rukom crtanih pixel art vizuala i modernih tehnologija, a djelić onoga što nas očekuje možete vidjeti u traileru ispod.

Holstin je trenutno u razvoju za PC i konzole. Ovom prilikom, nije otkriveno o kojim konzolama se radi niti kada bismo ovaj naslov mogli zaigrati, no doznali smo da će njegov demo već tijekom siječnja biti dostupan za PC.