Image Alt

Kuvo TV

Nintendo je navodno odustao od Switch Pro modela, kako bi se fokusirao na razvoj potpuno nove konzole

Glasine o novom, hardverski snažnijem modelu Nintendo Switcha, kruže gaming scenom već prilično dugo. No, kako stvari stoje, cijela priča o Switch Pro konzoli bila je tična ali će na kraju ipak ostati samo na tim glasinama.

Kako tvrdi Digital Foundryjev John Linneman, Nintendo je doista planirao svojevrsni upgrade svoje Switch konzole, ali je na kraju od istog odustao kako bi se fokusirao na razvoj istinskog next-gen hardvera, odnosno punokrvnog nasljednika Nintendo Switcha.

Linneman je također izjavio kako misli da Nintendo doista planira Switch 2, ili kako se već na kraju nova konzola bude zvala, ali da istu sigurno nećemo vidjeti iduće godine, kada bi postojeći Switch trebao proslaviti svoj šesti rođendan.

Njegova tvrdnja o novoj konzoli svakako ima smisla, no s obzirom na to da je Switch OLED izašao prije dvije godine te da se svaki od postojećih modela, unatoč hardverskoj inferiornosti u usporedbi sa konkurencijom, i dalje sjajno prodaje, mala je šansa da će Nintendo požuriti sa izdavanjem nove konzole.