Image Alt

Kuvo TV

The Witcher remake će izaći tek nakon The Witchera 4

CD Projekt RED je nedavno sve iznenadio najavom remakea originalnog The Witchera. No, kao što smo i pretpostavili, spomenuta igra je vrlo vjerojatno najavljena čisto kako bi CD Projekt RED malo “napumpao” cijene svojih akcija i pokazao se pred svojim dioničarima.

Da ova teorija definitivno ima smisla, potvrđuje i nova izjava predsjednika CD Projekt RED-a Adama Kiciskog da ovaj studio neće započeti razvoj The Witcher remakea sve dok ne bude završen razvoj The Witchera 4.

Kako Kicinski tvrdi, CD Projekt RED će za potrebe razvoj ovog remakea koristiti istu tehnologiju (Unreal Engine 5 i druge alate) koju će koristiti i u The Witcheru 4. To bi nadalje moglo značiti da “rimejkanu” originalnu avanturu Geralta od Rivije nećemo vidjeti još barem nekoliko godina.

Nije tajna da je CD Projekt RED u posljednje vrijeme poprilično zauzet. Njegovi interni timovi rade na nekoliko velikih i manjih projekata, među kojima je čak nekoliko The Witcher igara, ali i Phantom Liberty ekspanzija za Cyberpunk 2077 kao i njegov punokrvni nastavak (čiji razvoj također neće započeti sve dok ne bude završen rad na spomenutoj ekspanziji). Čak ni to nije sve, jer tu je i studio The Molasses Flood koji radi na manjem, znatno budžetnijem projektu zasnovanom na jednom od IP-jeva CD Projekt RED-a, dakle ili Cyberpunku ili The Witcheru. Kada bi bilo koja od navedenih igara mogla ugledati svjetlost dana, za sada je prerano za bilo kakve prognoze.