Image Alt

Kuvo TV

Producent Metal Gear igara najavljuje velike stvari za iduću godinu

Glasine o povratku Metal Gear Solida u posljednje vrijeme sve su češće, a dodatno su dobile na značaju nakon što je Konami nedavno i sližbeno potvrdio veliki povratak Silent Hilla. Naravno, svi se slažu da sličan tretman treba da dobije i ovaj Konamijev serijal, a sudeći prema novim informacijama koje nam stižu direktno iz redova Konamija, nešto se definitivno kuha…

Konamijev producent Noriaki Okamura, inače poznat po radu na brojnim ranijim Metal Gear igrama, otkrio je za Famitsu da Konami za 2023. godinu sprema cijeli niz najava, među kojima će se naći i one najave koje mnogi igrači već duže vrijeme očekuju.

S obzirom na to da je Okamura uglavnom radio na Metal Gear igrama kao što su Metal Gear Portable Ops i Metal Gear Acid! te posljednji i ne baš tako dobri Metal Gear Survive, za očekivati da se njegova izjava odnosi baš na najave vezane za Metal Gear franšizu.

Prema glasinama i leakovima koji kruže posljednjih godinu ili dvije, Konami sprema remake Metal Gear Solid 3: Snake Eatera, koji je na svojevrstan način kronološki i započeo ovaj serijal. Na navedenom ostvarenju navodno radi razvojni tim Virtuos, a već duže vrijeme se spominje i remake originalne igre iza kojeg bi mogao stajati ili Konami ili Sonyjev Bluepoint Games. Kako god, velika je šansa da bi Konami mogao imati prilično ambiciozne planove za Metal Gear, pa se nećemo iznenaditi ukoliko tijekom iduće godine vidimo posebni event sličan onome kakav je bio Silent Hill Transmission Showcase, a koji bi mogao biti u potpunosti posvećen otkrivanju budućnosti ove kultne franšize.