Image Alt

Kuvo TV

Silent Hill: The Short Message je dobio rating za PlayStation 5, ali i službeni artwork i kratki sinopsis

Unatoč ranijem leaku, misteriozna igra Silent Hill: The Short Message nije bila predstavljena tijekom nedavnog Silent Hill Transmission Showcasea, što je mnoge fanove natjeralo da pomisle kako se radi o još jednom od onih fejk leakova. No, sudeći prema novim neslužbenim informacijama, spomenuta igra definitivno postoji i upravo je u Tajvanu dobila svoj rating.

Nakon što je tijekom rujna dobio rating u Južnoj Koreji, Silent Hill: The Short Message je ovih dana primjećen i na stranici Taiwan Digital Game Rating Comitteeja. Točnije, rating je dobila njegova PS5 verzija, čime smo u neku ruku dobili i neslužbenu potvrdu prve platforme kojoj je ova igra namijenjena.

To, naravno, nije sve, jer uz isti rating smo dobili i službeni artwork i kratki sinopsis igre koji je dobrim dijelom potvrdio veliki leak koji smo vidjeli ranije ove godine. Prema sinopsisu, radnja Silent Hill: The Short Messagea će pratiti djevojku Anitu koja dolazi u napušteni stan kako bi se srela sa svojom prijateljicom Mayom. No, spletom misterioznih okolnosti, ona se nađe zatočena unutar istog stana, zajedno sa svim svojim strahovima i čudovištima koja vrijebaju uskim hodnicima stana. Kako bi pobjegla iz ovog zastrašujućeg zatvora, Anita će se morati suočiti sa svojim strahovima i tim istim čudovištima te otkriti pravi razlog njenog zatočeništva, koji će joj pomoći da pobjegne prije nego što je njena osobna trauma u potpunosti preuzme.

Kratki sinopsis nam zvuči klasično “silenthillovski” i sve djeluje i više nego autentično, a s obzirom na to objava ratinga (uglavnom u azijskim zemljama) obično znači skoro otkrivanje ili pak izlazak igara na koje se taj rating odnosi, za očekivati je da Konami uskoro konačno službeno potvrdi i najavi ovaj projekt.