Image Alt

Kuvo TV

Novi leak za Twisted Metal sugerira na to da nas očekuju velike promjene

Iako Sony još uvijek mudro ćuti, i ptice na grani znaju da je nova Twisted Metal igra već duže vrijeme u razvoju. No, dok čekamo na njeno službeno razotkrivanje, koje ćemo vrlo vjerojatno vidjeti uskoro (gotovo sigurno sa promocijom nadolazeće TV serije), nove potencijalne informacije o igri stižu posredstvom novih oglasa za posao, objavljenih od strane studija Firesprite Games, koji navodno stoji iza same igre

Sudeći prema informacijama koje su pojedini forumaši sa ResetEre iskopali na osnovu detaljima oglasa za posao, novi Twisted Metal bi mogao biti drastično drukčiji od prethodnih igara iz ovog serijala. Dobar dio tih oglasa odnosi se na AAA multiplayer akciju koju će pokretati Unreal Engine 5, a koja bi trebala donijeti fuziju raznih gameplay mehanika i storytelling elemenata upakiranih u jedinstveni univerzum. Ipak, ono što je posebno privuklo pažnju, jeste dio u kojem se navodi kako ćemo u toj igri moći kontrolirati i lika i vozilo, čime bi novi Twisted Metal (ako je doista riječ o njemu) trebao predstavljati presedan u serijalu, ali i ne i neko iznenađenje budući da je sličan koncept bio prisutan i u ne baš tako popularnoj PS5 ekskluzivi Destruction All Stars, čiji su developeri inicijalno dovođeni u vezu sa razvojem novog Twisted Metala.

To nije sve, jer u oglasima za posao spominje se i potencijalna VR komponenta, no ista bi se mogla odnositi i na neki od drugih projekata ovog studija. Ono što je ipak više privuklo pažnju, jeste činjenica da se u oglasima spominje da bi ova misteriozna igra već od prvog dana mogla biti dostupna i za PC (Steam konkretno), što opet ima smisla, uzmeo li u obzir ranije špekulacije da bi novi Twisted Metal mogao biti live service naslov.

Iako se u tim oglasima nigdje jasno ne navodi da se oglasi odnose na razvoj novog Twisted Metala, svi dosadašnji leakovi i glasine sugeriraju da je to to. No, kako god, na potvrdu svega navedenog ipak ćemo morati pričekati još neko vrijeme.