Image Alt

Kuvo TV

Firaxis doživio promjene u vodstvu, a u razvoju je i nova Sid Meier’s Civilization igra

Firaxis radi na novom nastavku popularne i legendarne strategije Civilization.

Heather Hazen iz Firaxisa obznanila je tu vijest javnosti, a ona je ujedno postala i najvažnija osoba u Firaxisu, zamijenivši Steve Martina koji je bio predsjednik zadnjih 17 godina. Hazen je oduševljena prilikom da nastavi raditi na svemu što studio čini legendarnim, pa se tako kreće u novu Civilization igru.

Nije se puno reklo o novoj igri, no potvrđeno je kako će glavni dizajner Civilization 6 igre, Ed Beach, raditi kao redatelj na novom nastavku.

No, Martin nije jedini koji je napustio Fireaxis. Jake Solomon, osoba koja stoji iza XCOM serijala i nedavno izašlog Marvel’s Midnight Suns također je napustio studio nakon dva desetljeća. Razlog je dosta jednostavan kao i ne određen je a to je da otvara novo poglavlje života/karijere.

“Zahvalan sam Sidu prije svega što me naučio puno toga. Ako ikad budem upola dobar kao on, bit ću dvostruko bolji nego što sam sada. Zahvalan sam svojim kolegama iz Firaxisa, bivšim i sadašnjim, za pretvaranje snova u stvarnost. Moja iskrena ljubav i zahvalnost ide svima njima. Zajedno smo napravili neke stvarno dobre stvari. Zahvalan sam 2K-u što uvijek vjeruje u snove i što nas je uvijek podržavao  sa resursima potrebnim da ih oživimo. Zahvalan sam svima koji su uživali u XCOM-u i Marvel Midnights Suns. Nikad nisam ovaj posao uzimao zdravo za gotovo. Hvala vam što ste mi dopustili da ga radim.” – rekao je Solomon.

Vijesti o novoj Civilization igri možemo očekivati ovoga ljeta.