Image Alt

Kuvo TV

Hogwarts Legacy je za samo dva tjedna prodan u preko 12 milijuna primjeraka

Osim što je uspio očarati cijelu gaming scenu, Hogwarts Legacy se već sada može pohvaliti i više nego impresivnim komercijalnim rezultatom.

Open world akcijski RPG, kojeg potpisuju Warner Bros. i Avalanche Software, uspio je da dostigne cifru od 12 milijuna primjeraka za samo dva tjedna, čime je nadmašio i najoptimističnija očekivanja samog izdavača, već sada zaradivši preko 850 milijuna dolara.

Ovaj rezultat posebno dobiva na značaju, uzmemo li u obzir činjenicu da Hogwarts Legacy prilikom launcha nije bio dostupan za PS4, Xbox One i Nintendo Switc, što znači da će se broj prodanih primjeraka drastično povećati izlaskom spomenutih verzija.

Hogwarts Legacy je usput uspio da sruši još poneki rekord Warner Bros. Interactivea, a jedan od svakako najzanimljivijih rekorda odnosi se na broj sati koje su igrači već proveli unutar igre, a koji je već premašio brojku od 280 milijuna. Naravno, red je spomenuti i to da je ovaj hit sa 1.28 milijuna gledatelja ujedno postao i single player naslov sa najviše konkretnih gledatelja na Twitchu.

Hogwarts Legacy je trenutno dostupan za PS5, Xbox Series X/S i PC. Na PS4 i Xbox One stiže 4. travnja, dok će verzija za Nintendo Switch izaći 25. srpnja.