Image Alt

Kuvo TV

Sprema li Konami za E3 2023 najavu novih Metal Gear i Castlevania igara?

Ako je vjerovati novim neslužbenim informacijama, Konami bi na E3 2023 trebao dovesti svoju tešku artiljeriju, a to znači da bismo već krajem proljeća mogli dobiti i službenu potvrdu povratka Metal Gear i Castlevania franšiza.

Nakon što smo u više navrata čuli raznorazne priče o remakeu Metal Gear Solid 3: Snake Eatera, ovaj tjedan nas je još jedna u nizu dočekala tijekom nove epizode VGC podcasta u kojem su sudjelovali novinari Jordan Middler i Andy Robinson. Ovaj dvojac je u priči sa broadcasterom Peteom Donaldsonom pričao o ovogodišnjem E3 sajmu, pri čemu su se osvrnuli i na Konami i sve izvjesniju najavu Metal Gear Solid 3 remakea ali i potpuno nove Castlevanije.

Robinson je tijekom podcasta naglasio kako raspolaže solidnim informacijama koje govore da će Konami na E3 sajmu najaviti spomenute igre te da će uskrsnuće Snake Eatera zapravo predstavljati svojevrsno ispitivanje tržišta s ciljem određivanja budućnosti same Metal Gear franšize.

Glasine o povratku Metal Gear i Castlevania franšiza razvlače se već nekoliko godina. Te iste glasine su svojevremeno spominjale i Silent Hill, čiji je veliki comeback najavljen krajem prošle godine, tako da ne sumnjamo da nas sličan scenarij očekuje i sa ova druga dva legendarna serijala – ostaje samo pitanje hoće li ih Konami doista najaviti tijekom ovogodišnjeg E3 sajma ili ćemo na njihovu najavu ipak morati duže pričekati.