Image Alt

Kuvo TV

Novi Battlefield će imati single player kampanju, a na njemu navodno radi potpuno novi Battlefield studio

DICE će služiti kao suprogramer u sljedećoj Battlefield single player kampanji, objavio je Electronic Arts.

Prošlog rujna, EA je službeno otkrio Ridgeline Games, novi Battlefield studio koji vodi kokreatora Haloa,  Marcus Lehto. Studio sa sjedištem u Seattleu osnovan je krajem 2021. i popunjava osoblje za svoj debitantski projekt – “narativnu kampanja u Battlefield univerzumu”.

Sada, švedski studio DICE gradi novi tim koji će podržati Ridgeline Gamesu na tom projektu. DICE također trenutno radi na budućem multiplayer aspektu za Battlefield serijal, dok Ripple Effect iz LA-a stvara potpuno drugačiji Battlefield projekt. “Naša odluka da izgradimo naš tim za single player igranje upravo  ovdje u DICE-u proaktivan je pristup koji osnažuje naše globalne timove resursima koji su im potrebni u ranoj fazi dok gledamo prema slijedećim Battlefield projektima” rekla je podpredsjednica DICE-a Rebecka Coutaz, te nastavila: “Imamo ogromnu količinu snage i mogućnosti unutar naša tri globalna studija, pri čemu svaki tim donosi vlastiti set iskustava na radu sa franšizana. Sada možemo proširiti mogućnosti i iskoristiti nove talente koji će pomoći Ridgelineu da napiše sljedeće poglavlje za franšizu.”

Marcus Lehto je nadodao: “Naša vizija u kombinaciji s njihovim iskustvom s franšizom dovest će nas do toga da napravimo single player kampanju koja će angažirati igrače na nove načine, a istovremeno ostati vjerna klasičnim elementima onoga što Battlefield čini uistinu jedinstvenim.”

Više informacija o ovom i drugim Battlefield projektima očekujemo u bliskoj budućnosti.