Image Alt

Kuvo TV

Ubisoft navodno radi na još nekoliko nenajavljenih Assassin’s Creed igara

Nakon nedavne reorganizacije i prilično neugodne sistematizacije tijekom koje je otkazao brojne projekte, Ubisoft je dobrim dijelom konsolidirao redove i sve svoje karte odlučio baciti na svoje velike i profitabilne serijale. Naravno, prvi među njima je Assassin’s Creed.

Da Ubisoft i te kako misli ozbiljno sa ovom franšizom, najbolje govori podatak da je trenutno u pripremi čak devet Assassin’s Creed igara, među kojima je i nekoliko još uvijek nenajavljenih projekata.

Naime, uz već poznate Assassin’s Creed Mirage, Invictus, Nexus (još čekamo njegovu službenu najavu), Codename Jade, Codename Hexe i Codename Red, Ubisoft navodno radi na još najmanje tri velika Assassin’s Creed projekta. Prvi od njih je Project Nebula, na kojem radi Ubisoft Sofia, a koji predstavlja Assassin’s Creed čija će radnja biti smještena u tri različita povijesna perioda – Indiju, Astečko Carstvo i Mediteran (već neko vrijeme se šuška o Dubrovniku i Mletačkoj Republici). Drugi nenajavljeni projekt je besplatna co-op igra za četvero igrača trenutno poznata pod kodnim imenom Project Raid. Na njoj navodno radi Ubisoft Chengdu, sama igra bi trebala biti fokusirana na PvP, a šuška se da bismo u njoj mogli vidjeti i likove iz ranijih Assassin’s Creed igara. Na kraju, tu je još multiplayer igra Project Exhoes, koju razvija Ubisoft Annecy, a o kojoj nisu poznati nikakvi konkretniji detalji osim da bi mogla biti bazirana na Ubisoftovoj Scalar cloud tehnologiji.

Informacije o tim projektima stižu nam od poznatog insidera Toma Hendersona, čime cijeli izvještaj dobiva dodatno na kredibilnosti. No, naravno, još uvijek ćemo morati pričekati na bilo kakve konkretnije detalje. Ubisoft je već potvrdio svoj dolazak na ovogodišnji E3 sajam, tko zna, možda već tijekom spomenutog sajma dobijemo informacije o nekoj od spomenutih igara.