Image Alt

Kuvo TV

Stray Souls je novi psihološki horror koji će nas pošteno isprepadati ove jeseni

Ljubitelje horror igara tijekom druge polovice ove godine očekuje još jedan zanimljiv i veoma obećavajući naslov.

Stray Souls je novi psihološki horror kojeg nam zajedno spremaju Versus Evil i Jukai Studio, a kojeg će pokretati Unreal Engine 5 te će koristiti Epicovu famoznu Metahuman tehnologiju.

Radi se o ostvarenju koje svoju inspiraciju crpi iz klasičnih old school survival horrora kao što su Silent Hill i Resident Evil, no ima tu malo i Alan Wakea. Njegova radnja bit će fokusirana na mladića Daniela koji za svoj 18. rođendan naslijeđuje kuću od ne toliko bliske bake. Naravno, stvari se dodatno kompliciraju kada Daniel shvati da je njegova nova kuća ukleta i da nije slučajnost zašto ju je upravo on naslijedio. Kako bi riješio cijeli misterij, glavni protagonist će morati proživjeti cijeli niz traumatičnih događaja i otkriti istinu o povijesti svoje obitelji.

Osim uzbudljive priče, Stray Souls se već sada može pohvaliti impresivnim tehnikalijama, bilo da se radi njegovim vizualima i mehanikama ili pak atmosferičnom soundtracku kojeg potpisuje proslavljeni skladatelj Peter Wicher. Iz poljskog Jukai Studiosa najavljuju i unikatan dijaloški sistem koji će utjecati na samo ponašanje glavnog protagonista i njegove okoline. Također, očekuje nas i cijeli niz zanimljivih zagonetki, a na igračima će u potpunosti biti hoće li se u igri boriti protiv hordi zastrašujućih kreatura ili će pred njima “dati vjetra petama” i pobjeći glavom bez obzira. O kakvoj igri je riječ, pogledajte ispod.

Stray Souls je trenutno u razvoju za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC, a u prodaji bi se trebao pojaviti nekada tijekom jeseni.