Image Alt

Kuvo TV

Atari kupuje Nightdive Studios

Atari je sklopio ugovor o preuzimanju Nightdive Studiosa, tvrtke koja stoji iza nadolazećeg System Shock remakea.

U priopćenju za tisak, Atari je naveo da će se kupoprodajna cijena Nightdivea sastojati od početne naknade od 10 milijuna dolara. To će biti plaćeno pola u gotovini, a pola u dionicama Atarija pri zatvaranju akvizicije. Što se tiče zatvaranja, očekuje se da će akvizicija biti završena negdje u travnju.

Atari je dodatno naveo da će biti dodatnih plaćanja vlasnicima do 10 milijuna dolara, koja će se isplatiti u gotovini tijekom sljedeće tri godine na temelju budućih rezultata Nightdivea.

Akviziciju je komentirao predsjednik Atarija Wade Rosen : “Dokazana stručnost i uspješnost Nightdivea u komercijalizaciji retro IP-a dobro su usklađeni s Atarijevom strategijom i uvjeren sam da će njihov kombinirani talent, tehnologija i kolekcija IP-eva doprinijeti budućem uspjehu Atarija.”

Stephen Kick i Larry Kuperman iz Nightdivea dodali su: “Nightdive i Atari imaju dugu zajedničku povijest i znamo da Atari dijeli našu strast prema retro igrama i naš fokus prema proizvodnji visokokvalitetnih, novih i remasteriranih igara koje odgovaraju izvornom IP-u.”

Njihova je izjava završila: “Dok želimo razvijati svoje poslovanje i proširiti svoje sposobnosti, ne možemo zamisliti boljeg dugoročnog partnera od Atarija.”

Za neke iznenađenje, za neke očekivani razvoj događaja, no za mnoge riskantan, prvenstveno iz pozicije Nightdivea. No, budući da je povijest razvoja System Shock Remakea bila uzburkana zadnjih godina, možda Atari donese neki jasniji plan i sredi njihove IP-eve. Vrijeme će pokazati do čega je dovela ova akvizicija, a prve informacije o promjenama mogli bi očekivati u drugom djelu godine.