Image Alt

Kuvo TV

Izvješća pokazuju da se Sony ozbiljno muči s prodajom PlayStationa VR2

Novo izvješće Bloomberga ističe da je Sony prodao otprilike 270.000 primjeraka svog PlayStation VR2 headseta između datuma lansiranja 22. veljače i kraja ožujka. Brojke potječu od istraživačke tvrtke IDC, koja kaže da je niska jedinica prodaje povezana s rastućim troškovima života, rastućim kamatnim stopama i sve većim brojem otkaza

Glavni financijski direktor Hiroki Totoki rekao je na nedavnoj Morgan Stanley konferenciji da je Sony prilično uvjeren da će premašiti otprilike 5 milijuna prodanih originalnih PlayStation VR headsetova tijekom životnog vijeka. Ako su prognoze IDC-a točne, to znači da je pred Sonyjem težak put kada je u pitanju njegova VR ponuda.

Izvori iz Insider Gaminga također su otkrili ranije ovog mjeseca da Sony trenutno razvija PlayStation 5 Pro s okvirnim datumom izlaska na 2024. godinu, što bi moglo povećati prodaju PSVR2. Osim toga, izvori su također otkrili da Sony očekuje da će prodati oko 30,5 milijuna konzola što će gotovo udvostručiti  trenutni broj konzola. VR igre pa tako i virtualna stvarnost još uvijek su škakljiva tema, a sigurno je da su iz Sonyja razočarani prodajom PSVR2.