Image Alt

Kuvo TV

Vidjeli smo novih 20 minuta gameplaya Final Fantasyja XVI

Final Fantasy XVI je bio glavna i ujedno jedina zvijezda Sonyjevog novog, sinoć održanog State of Playa. Cijeli ovaj Sonyjev event je, kao što smo i najavili, bio u cjelosti posvećen spomenutom RPG-u, tako da smo dobili dosad najkonkretniju i najdetaljniju prezentaciju koja nam je donijela i odgovore na brojna pitanja vezana za ovu igru.

Kao što je od ranije poznato, Final Fantasy XVI na donosi potpuno novu avanturu koja baš i nema veze sa prethodnim izdanjima iz ovog serijala, tako da ga, uz FF klasičare, mogu zaigrati i oni igrači koji do sada nisu imali dodira sa ovim Square Enixovim serijalom. Kada je u pitanju priča igre, ista će pratiti avanturu glavnog protagonista Clivea kroz duži vremenski period, a bit će smještena u veliki poluotvoreni svijet Velistheu. Novi gameplay prikaz nam je detaljnije predstavio spomenuti svijet te nam demonstrirao kako će izgledati putovanje između brojnih lokacija ovog svijeta.

Naravno, ono što je mnogima privuklo pažnju, kada je u pitanju ovaj naslov, svakako je njegov borbeni sistem koji će biti veoma dinamičan i agresivan te će se odvijati u stvarnom vremenu. Igra u borbenom mogu djeluje kao križanac Final Fantasyja XV i Devil May Cryja, s tim da će Clive imati cijeli set abilityja koji će im pomagati pri borbi. Naravno, glavna zvijezda igre bit će spektakularne borbe Eikona koje izgledaju totalno ludo.

Drugo veliko pitanje koje je mučilo sve koji su ranije barem bacili pogled na borbu Final Fantasyja i svu silu efekata i blještavila koja istu prati, jeste kako će se sve to odvijati i hoće li igra moći zadržati stabilni framerate od 60 fpsa. Iz Square Enixa nas uvjeravaju da će sve “pičiti” bez frke, jer snaga PlayStationa 5 to dozvoljava ovoj igri.

Kada već spominjemo tehnikalije, red je da se osvrnemo i na zvučnu stranu igre i spomenemo glavnu glazbenu temu igre koja je sinoć predstavljena, a koju izvodi Kenshi Yonezu, inače poznat po pjesmi Kick Back iz animea Chainsaw Man.

Final Fantasy XVI izlazi 22. lipnja, a moći ćemo ga zaigrati samo na PlayStationa 5.