Image Alt

Kuvo TV

Domaća igra Paws of Coal dolazi na PC već početkom svibnja

Paws of Coal, nova videoigra hrvatskog studija Gamechuck, izlazi 1. svibnja na Steamu, za PC platformu.

U pitanju je avantura koja je zapravo standalone spin-off smješten u Trip the Ark Fantastic svijet, koji nam donosi zanimljivu premisu. Naime,  zajednicu zečeva rudara u Burrowsu zadesila je naizgled zarazna bolest. Gnjevni radi ravnodušnog odgovora kraljevske administracije na ovu krizu, zečevi kreću u štrajk, boreći se za bolje radne uvjete i prava. Jež Charles, znanstvenik i botaničar, dobiva zadatak da istraži bolest.

U ulozi Charlesa, skupljat ćete važne informacije – tragove putem razgovora s različitim životinjama, čitanja znanstvenih knjiga te pomnog pregledavanja okoline i predmeta. Moći ćete sklapati saveze s raznovrsnim životinjskim frakcijama kako bi dobili pristup ekskluzivnim informacijama. Usto, koristit ćete se dedukcijskim metodama ne bi li povezali tragove i razlučili čvrste dokaze od zavaravajućih tragova i glasina. Naposljetku ćete podnijeti izvješće, formirano na temelju odabira jednog ili više nelinearnih zaključaka, da biste riješili zadatke.

Za vrijeme istrage, bit ćete primorani donijeti teške moralne odluke koje se tiču klasno i vrsno podijeljenog društva u Životinjskom kraljevstvu. Vaše odluke utjecat će na razvoj priče, a priču će moći pogurati i zaključci utemeljeni na krivim pretpostavkama, i to često u nepredviđenim smjerovima.

Značajke igre

  • Skupljajte i povezujte tragove kako biste formirali mnoštvo nelinearnih zaključaka
  • Stecite prijatelje i neprijatelje među raznolikim životinjskim frakcijama, vrstama i klasama
  • Donosite teške moralne odluke koje će pogurati priču u nepredviđenim smjerovima
  • Rukom crtane pozadine te ručna animacija likova
  • Klasična glazba inspirirana upotrebom lajtmotiva iz djela Richarda Wagnera.

O kakvoj igri je riječ, možete vidjeti u traileru koji je pred vama.