Image Alt

Kuvo TV

SEGA navodno kupuje Rovio za milijardu dolara

Prema pisanjima Wall Street Journala, čeka nas još jedna veća akvizicija u industriji videoigara. Naime, Sega Sammy Holdings bliži se dogovoru o preuzimanju tvrtke Rovio Entertainment, razvojne tvrtke koja stoji iza hit franšize Angry Birds, za približno milijardu dolara.

Dogovor bi mogao biti zapečaćen početkom sljedećeg tjedna, pod pretpostavkom da se razgovori ne prekinu ili odugovlače, rekli su razni povjerljivi izvori navedenoj publikaciji. Kao odgovor na izvješće, predstavnik SEGA-e rekao je: “Nije donesena nikakva službena odluka u vezi s dogovorom. SEGA nastavlja razmatrati kako najbolje povećati svoju korporativnu vrijednost.”

Rovio je nedugo nakon potvrdio da je “u razgovorima” sa Sega Sammy Holdings: “Rovio i Sega objavit će daljnje informacije u odgovarajućem trenutku.”

Jedno je sigurno, Rovio je spreman na pregovore za akviziciju. Podsjetimo,  Playtika je u siječnju objavila da je podnijela ponudu za preuzimanje Rovija za 810 milijuna dolara. Nekoliko tjedana kasnije, Rovio je objavio da je njihov Upravni odbor započeo stratešku reviziju i da ulazi u preliminarne razgovore s raznim stranama, uključujući Playtiku. Međutim, Playtika je prošli mjesec objavila da su njihovi pregovori s Rovioom završili bez dogovora. To je zasigurno otvorilo prostor Segi za ove trenutne dogovore.

Posljednjih mjeseci Rovio se navodno bori sa pronalaskom poslovnog modela. U veljači je studio objavio da uklanja verziju Angry Birds za Android i preimenuje verziju za iOS, tvrdeći da popularnost megahita iz 2009. utječe na poslovanje njihovih ostalih igara. Šaljivci bi sad rekli: “Koje ostale igre?”.

Tijekom narednoga tjedna možemo očekivati novosti vezane za ovaj pokušaj akvizicije.