Image Alt

Kuvo TV

Razotkrivanje Mortal Kombata 12 navodno je planirano za idući mjesec

Poznati profesionalni Mortal Kombat igrač i influencer Dominque Mclain aka SonicFox početkom ovog mjeseca je privukao pažnju svih fanova ovog borilačkog serijala izjavom da će najava Mortal Kombata 12 uslijediti tokom istog tjedna, ali to se ipak nije dogodilo. No, ako je vjerovati jednom od najpoznatijih gaming insidera, na najavu spomenute igre nećemo morati čekati dugo.

Jez Corden, inače najpoznatiji po leakovima vezanim za Xbox, nagovijestio je putem Twittera kako bismo veliko razotkrivanje Mortal Kombata 12 trebali vidjeti već tokom idućeg mjeseca. Naime, on je, odgovarajući na tweet popularnog streamera poznatog pod nadimkom Maximilian Dood, u kojem je spomenuo kako igra Mortal Kombat 9 i da se nada da će Mortal Kombat 12 imati sličnu brzinu izvođenja, izjavio da bi već u svibnju mogao doznati kakva će zapravo Mortal Kombat 12 biti igra.

Je li Corden i ovaj put u pravu i spremaju li se Ed Boon i NetherRealm Studios za skoro predstavljanje igre, doznat ćemo vrlo brzo. Ed Boon je još krajem prošle godine otkrio kako će nova igra njegovog studija, tj. Mortal Kombat 12, biti najavljena tokom prve polovice 2023. godine, a to znači da bismo je trebali vidjeti ili u svibnju ili lipnju. Upravo tokom tog perioda očekuje nas cijeli niz gaming evenata, od Summer Game Festa, preko Xbox Games Showcasea pa sve do vrlo izvjesnog, ali još uvijek nepotvrđenog PlayStation Showcasea. Uzmemo li u obzir današnje glasine koje su nam pristigle od poznatog insidera Jeffa Grubba, upravo je ovaj potonji glavni kandidat za veliko otkrivanje spomenute igre. Dodamo li k svemu tome i tvrdnju još jednog poznatog insidera, Nicka Bakera, nekako nam se čini da ćemo Mortal Kombat 12 doista vidjeti tokom PlayStation Showcase.