Image Alt

Kuvo TV

Ujedinjeno Kraljevstvo je blokiralo Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda!

Iako je sve ukazivalo na to da će Microsoft danas dobiti zeleno svjetlo od britanskog CMA (Competition & Markets Authority) za dovršavanje akvizicije Activision Blizzarda, to se ipak nije dogodilo. Microsoft je dočekao hladan tuš i neugodna vijest o blokadi akvizicije od strane spomenutog tijela.

Naime, iako su iz CMA nedavno izjavili kako ne vide neki preveliki problem koji bi Microsoftova akvizicija Activision Blizzarda, prvenstveno zbog Call of Dutyja, mogla izazvati na tržištu cjelokupne gaming industrije, što je nadalje sugeriralo na to da bi navedena akvizicija mogla biti odobrena, CMA je u današnjem priopćenju naveo da je ipak odlučio blokirati pokušaj akvizicije, a kao razlog blokade naveo je činjenicu da bi Microsoft u slučaju kupovine Activision Blizzarda mogao izravno utjecati na cijeli sektor cloud gaminga, budući da bi stekao preveliku kontrolu i prednost u odnosu na ostatak konkurencije.

Iz Microsofta su, očekivano, reagirali na negativnu odluku britanskih regulatora, izjavivši kako su razočarani pogrešnim tumačenjem situacije na tržištu od strane ovog regulatornog tijela te su najavili žalbu.

Kako će se trenutna odluka britanskog CMA odraziti na cijelu situaciju oko Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda, osobito nakon što je američki FTC nedavno nagovijestio da bi također mogao blokirati navedenu akviziciju, ostaje nam da vidimo.