Image Alt

Kuvo TV

Capcom navodno radi na Dead Rising rebootu

Capcom se u posljednje vrijeme primarno fokusirao na “rimejkanje” Resident Evil igara, no to ne znači da je zaboravio i na druge svoje poznate franšize. Ne, žao nam je, Dino Crisis i Onimusha i dalje čekaju na svoj red, ali zato nam navodno stiže reboot drugog Capcomovog zombie serijala.

Naime, pojavile su se glasine koje govore da se Capcom bacio na razvoj Dead Rising reboota. Te glasine je potkrijepio i poznati insider Jez Corden, izjavivši da je čuo priče o rebootu spomenute franšize, s kojom smo se posljednji put družili prije sedam godina (da, toliko je već prošlo od izlaska Dead Risinga 4).

Očekuje li nas doista Dead Rising reboot? Vrlo moguće, no uzmemo li u obzir poražavajuće lošu prodaju Dead Risinga 4, koja nije uspjela ispuniti Capcomova očekivanja, ne možemo a da se ne zapitamo koji su zapravo Capcomovi planovi? No, moguće je da Capcom sa ovim rebootom planira zadržati stare fanove te privući neku novu publiku.

Dead Rising franšiza je do sada iznjedrila četiri glavne igre i nekoliko spin-offova i remaster izdanja. Sa preko 15 milijuna prodanih primjeraka, trenutno predstavlja jedan od Capcomovih najprodavanijih serijala.