Image Alt

Kuvo TV

Metal Gear Solid 3 Remake je navodno PS5 ekskluziva, mogao bi biti najavljen na PlayStation Showcaseu

Novi tjedan, nove glasine o povratku Metal Gear Solida! Tako bismo najlakše mogli opisati ovaj period koji prethodi klasičnoj ljetnjoj groznici gaming najava koju je ranije izazivao E3 sajam, a koju sada imamo zahvaljujući Summer Game Festu i cijelom nizu invidividualnih gaming događaja fokusiranih na najave i predstavljanje novih naslova.

Jedna od najčešćih tema koje se u posljednje vrijeme provlače kroz brojne glasine, svakako je povratak Metal Gear Solida, o kojem se već duže vrijeme šuška. Točnije, ako je vjerovati dobrom dijelu tih glasina, Konami ovaj legendarni serijal planira vratiti u velikom stilu sa Metal Gear Solid 3 Remakeom, a cijeli niz ljetnjih evenata predstavlja idealno vrijeme za njegovu najavu.

Da bismo doista uskoro mogli vidjeti najavu spomenute igre, slaže se i nekoliko uglednih gaming novinara i insidera, među kojima su i Nick Baker i Jez Corden. Prema tvrdnji Bakera, najavu Metal Gear Solid 3 Remakea bismo mogli vidjeti na predstojećem PlayStation Showcaseu, a razlog zašto bi navedena igra trebala biti najavljena upravo na Sonyjevom događaju leži u činjenici da će ista, baš poput Silent Hilla 2, imati određeni vid ekskluzivnosti na PlayStationu 5. Bakerovu tvrdnju je potvrdio i sam Jez Corden, inače najpoznatiji po insiderskim informacijama vezanih za Xbox, naglasivši da je čuo slične glasine.

Najava Metal Gear Solid 3 Remakea na PlayStation Showcaseu, koji bi trebao biti održan prije 8. lipnja, svakako ima smisla. Konami je imao velike planove za ovogodišnji sajam, no kako je isti otkazan, najlogičniji bi potez predstavljala selidba na Sonyjev event, osobito ukoliko je Sony uspio ugrabiti trajna ili privremena ekskluzivna prava na navedeni naslov. Što je od svega navedenog istina, mogli bismo doznati vrlo brzo.