Image Alt

Kuvo TV

Do sada je prodano preko 142 milijuna Resident Evil igara

Capcom je među najboljim japanskim developerima videoigara, s franšizama poput Resident Evila, Devil May Crya i Street Fightera. Iako su sve ove franšize uspješne, Resident Evil je najznačajniji naslov iz Capcoma.

S gotovo 10 glavnih igara i nekoliko spin-offova, franšiza i danas ostaje popularna. U nedavnom financijskom izvješću, Capcom je otkrio da je Resident Evil sada premašio brojku od preko 142 milijuna primjeraka.

Najnovije izdanje, Resident Evil 4 Remake, već je premašilo brojku od 4 milijuna prodanih primjeraka. Također, nedavne igre poput Resident Evil Village također su se izvrsno prodavale, pridružujući se popisu najprodavanijih igara u serijalu.

S druge strane, serijal Monster Hunter ima drugu najveću prodaju, s 92 milijuna primjeraka. Slijede ga Street Fighter, Mega Man i Devil May Cry, s impresivnim, ali nešto nižim prodajnim rezultatima.

Iako se malo zna o budućnosti, fanovi očekuju buduće remasterirane verzije od Capcoma, a nedavna naznaka upućuje na to da bi mogao biti izdan i Resident Evil 5 Remake, što je vrlo vjerojatno nakon uspjeha nedavnog remakea.