Image Alt

Kuvo TV

Venture to the Vile je nova uvrnuta metroidvania koju nam spremaju veterani AAA game developmenta

Aniplex i Cut to Bits, novoformirani studio iz Montreala iza kojeg stoje veterani game developmenta koji su radili brojnim AAA naslovima kao što su BioShock Infinite, Grand Theft Auto IV i Assassin’s Creed IV: Black Flag, najavili su svoj prvi zajednički projekt pod nazivomVenture to the Vile.

U pianju je nova, vizualno atraktivna metroidvania avantura smještena u neobični i u isto vrijeme mračni svijet, zaražen zlom koje mijenja ljude, elemente i sve što dotakne, pretvarajući ih u zle i neprepoznatljive objekte. U ulozi glavnog protagonista, lutat ćemo ovim svijetom, tragajući za nestalom najboljom prijatljicom.

Rad se o klasičnom metroidvania naslovu čiji je svijet inspiriran viktorijanskim stilom, u kojem nas očekuju brojne mozgalice, susret sa više od 40 posebnih i nezaboravnih NPC-jeva te hrpa različitih skillova i sposobnosti koje će glavnom junaku biti na raspolaganju. O kakvoj igri je točno riječ, možete vidjeti i u traileru koji se nalazi pred vama.

Venture to the Vile izlazi iduće godine. Trenutno je u razvoju za PC i konzole, no ovom prilikom nije precizirano o kojim konzolama je riječ, iako su PlayStation 5 i Xbox Series X/S gotovo sigurna oklada.